2023.09.28
Vencel
Kezdőlap Belföld Kiadták a figyelmeztetést: a meleg ellenére bárhol lecsaphat a vihar

Kiadták a figyelmeztetést: a meleg ellenére bárhol lecsaphat a vihar

Pünkösdhétfőn is marad a kellemes, napos időjárás, a nyárias meleg, ám hirtelen záporokkal és zivatarokkal is számolnunk kell. De a 30 fokot így is megközelíti a legmagasabb hőmérséklet.

Hétfőn általában sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Elszórt jelleggel várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak záporok, zivatarok környezetében erősödhet meg a szél. A csúcshőmérséklet 23-29 fok között várható. Késő estére 12-18 fok közé hűl le a levegő.

Hétfő este nagy területen kiderül az ég, de maradhatnak gomoly- és fátyolfelhős körzetek is. Néhol lehet zápor, esetleg zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalra általában 10-15 fok közé csökken a hőmérséklet, de a szélcsendes, hidegre érzékeny helyeken ennél pár fokkal hűvösebb lehet.

A met.hu veszélyjelzése szerint elszórtan számítanunk kell zivatarokra, amelyekhez rövid idő alatt 20-30 mm csapadék, jellemzően kisebb méretű jég és 50-70 km/h körüli széllökés társulhat.

Kedden erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett általában többórás napsütésre számíthatunk. Összességében több helyen előfordulhat záporeső, zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. Délutánra 23-29 fok közé melegszik fel a levegő.