2023.12.06
Miklós
Kezdőlap Belföld Ki érti ezt: Curtis gyilkossággal vádolt bátyját harmadszor is szabadon engedik

Ki érti ezt: Curtis gyilkossággal vádolt bátyját harmadszor is szabadon engedik

Szabályos, idegőrlő csiki-csukit játszik az ügyészség és a bíróság Curtis testvérével és társaival. A Katzenbach-gyilkosság gyanúsítottjait harmadjára engedik el – de az utóbbi két alkalommal pár napon belül az ügyészség kérésére a bíróság mindig visszaküldte őket a rács mögé.

– Tragikomédia az egész – mondta a Blikknek dr. Zamecsnik Tamás, emberöléssel gyanúsított Curtis bátyjának az ügyvédje, miután ügyfele, Sz. Lajos harmadjára kerül szabadlábra. A hétvégét már otthon töltheti. – Megint úgy látták ugyanis, hogy a legsúlyosabb kényszerintézkedés fenntartására már nincs szükség. Most várjuk, hogy vajon a másodfokú döntés mi lesz, ügyfelemnek ismét vissza kell-e mennie a börtönbe.

Ismert, karácsonyra hazamehetett, majd január elején ismét a rácsok mögé került Sz. Lajos és két társa, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 2009-ben előre kitervelten meggyilkolták az MTK egykori játékosát, Katzenbach Imrét. A volt focista pénzmosásban volt érintett az Eclipse Informatikai Zrt. ügyében, de egy idő után ki akart szállni. Majd titokzatos módon eltűnt.

Ekkor felmerült az is, hogy megölték őt. Ez tavaly ősszel bizonyosodott be, amikor Katzenbach Imre holttestét megtalálták az Eclipse-ügy miatt többéves szabadságvesztését töltő H. Attila baranyajenői birtokán. Információink szerint az egykori focista halálát a fejére mért ütés okozhatta.

Dr. Zamecsnik Tamás úgy vélekedett, hogy semmi nem indokolja azt, hogy Sz. Lajos továbbra is a rácsok mögött maradjon.

– Tanúkihallgatások már nem várhatóak. A rendőrség még egy 2009-es vadásznaplót szeretne előkeríteni. Az viszont elég nehéz lesz, mert ilyen nem volt, illetve, ha lett is volna, már rég le lehetett volna selejtezni – jegyezte meg az ügyvéd. – Szökéstől sem kell félni, hiszen ügyfelem hat napig volt otthon nyomkövető nélkül, lett volna módja elmenekülni, de ő túl akar lenni ezen az egészen. Ez a csiki-csuki kezd nevetségessé válni – közölte az ügyvéd.

De vajon mire jó, hogy rendszeres időközönként elengedik a gyanúsítottakat, aztán megint lecsukják? Pszichikai hadviselés, vagy zseniális haditerv?

– Az ügyészség nem a gyanúsítottakat akarja idegesíteni és nem is a bíróságnak akar ellent mondani, amikor fenntartja a letartóztatás elrendelésére vonatkozó álláspontját, amivel aztán a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék is egyetért – mondta a Blikknek Sz. Lajosék rángatásáról dr. Baji Éva ügyvéd, aki korábban ügyészként is dolgozott.

– Az ügyészség következetes abban, hogy ha valakinek a letartóztatását indítványozza, akkor ragaszkodik is ahhoz. Ha a bíró máshogy dönt, az ügyész azt köteles megfellebbezni – tette hozzá dr. Baji Éva.

Indirekt/Blikk