2024.03.05
Adorján, Adrián
Kezdőlap Belföld Keveset látjuk ma a napot, de jó idő lesz

Keveset látjuk ma a napot, de jó idő lesz

Már ma is igazán tavaszias idő várható, holnap pedig akár 19 fokot is mutathatnak a hőmérők.

A mai időjárás Budapesten először többnyire felhős lesz, de a déli és kora délutáni órákban számottevően csökken a felhőzet. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz. A hőmérséklet délután 14-15, este pedig 8 fok körül valószínű.

Az ország többi részén is délelőtt még országszerte erősen felhős lesz az ég, majd északnyugat felől szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. Néhány helyen kialakulhat jelentéktelen eső, futó zápor. Az északnyugati szél többnyire mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12-17 fok között várható, estére 4-11 fok közé hűl a levegő.

Kedden általában sok napsütés lesz fátyol- és gomolyfelhőkkel. Északkeleten helyenként előfordulhat gyenge eső, zápor. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14-19 fok körül alakul – írja a met.hu.

Szerda

Változóan felhős időre van kilátás, többórás napsütés mellett. Nem lesz csapadék, illetve a szél is mérsékelt marad. 15-20 fok valószínű.

Csütörtök

Egyre vastagabb fátyolfelhőzet érkezik északnyugat felől, ám ebből sehol sem alakul ki csapadék. A délnyugati szél megélénkül. 15-22 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Péntek

Az erősen felhős égből a nap második felétől fordul elő zápor, eső. Néhol zivatar is kialakulhat. 15-20 fokos tavaszi meleg várható.

Szombat

Átmenetileg csökken, majd délutántól ismét megnövekszik a felhőzet. Szórványosan lehet zápor. Az északnyugati szél gyakran lesz erős. A délutáni órákban 17-19 fok mutathatnak a hőmérők – írja a köpönyeg.hu.