2022.01.18
Piroska
Kezdőlap Belföld Kettészakad az ország: lesz, ahol a nap süt, máshol havazni fog

Kettészakad az ország: lesz, ahol a nap süt, máshol havazni fog

A nap sugarai mellett a téli mínuszok is ránk köszönnek.

Hétfőn a Dunántúl északi részén is csökken a felhőzet, így északon többórás napsütésre számíthatunk, ugyanakkor a déli megyékben továbbra is sok marad a felhő. Gyenge, időszakos havazás eleinte még a Nyugat-Dunántúlon előfordulhat. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, a nap második felében a Nyugat-Dunántúlon és Bodrogközben megerősödik, emiatt késő délutántól a keleti tájakon néhol hófúvás lehetséges. A csúcshőmérséklet -2 és +5 fok között alakul, késő estére 0 és -6 fok közé hűl le a levegő.

Kedden mindenütt csökken a felhőzet, nagyrészt derült vagy kissé felhős lesz az ég, általában több órára kisüt a nap. Nem valószínű csapadék. Az északi, északkeleti szelet sokfelé kísérik élénk, a Nyugat-Dunántúlon és keleten erős lökések. Kora délután -1, +4 fokot mérhetnek.

Szerdán túlnyomóan napos időre számíthatunk. A nap második felében érkezhet egy keskeny, szétszakadozó felhősáv észak felől. Csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A hőmérsékleti minimumok általában -9 és -4 fok között alakulnak, de a hóval borított, illetve a szélcsendes helyeken -12, -14 fok sem kizárt. A maximumok -2 és +2 fok között mozognak majd – írja a met.hu.