2023.12.07
Ambrus
Kezdőlap Belföld Két miskolci rendőrt vert meg egy szlovák férfi

Két miskolci rendőrt vert meg egy szlovák férfi

Egy szlovák férfi Miskolcon vert meg két rendőrt, akik egyikét páros lábbal rúgta fejbe. Szombat éjjel történt a bűncselekmény, amikor az agresszív férfi a megyeszékhely központjában randalírozott. Emiatt kellett intézkedniük a rendőröknek.

A fiatalember viselkedése nem volt kiszámítható: az egyik egyenruhást ököllel ütötte arcon, majd amikor a másik lefogta a kezét, kirántotta magát annak karjaiból, aztán őt is eltalálta. Ezt követően a két rendőr a bajkeverőt a földre vitte, de az egyiküket páros lábbal fejbe rúgta, továbbá a bordáján és a lábszárán is eltalálta – írják az ügyészség oldalán.

A rendőrök, akik 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, feljelentették az elkövetőt. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a férfit – akinek elrendelte az őrizetét – gyanúsítottként hallgatta ki, amelynek során az beismerő vallomást tett.

Tekintettel arra, hogy az elkövető Magyarországhoz semmilyen módon nem kötődik, a terhére rótt bűncselekmények büntetési tétele – a halmazati szabályokra figyelemmel – egy évtől hét év hat hónapig terjedő szabadságvesztés, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlené válna, ezért vele szemben indokolt a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelése.

Minderre figyelemmel a nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, amelyet a Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája ma elrendelt. A végzést minden érintett tudomásul vette.