2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Belföld Készüljünk fel: brutális kánikula vár ránk a héten

Készüljünk fel: brutális kánikula vár ránk a héten

A mai időjárás Budapesten napsütéses lesz, fátyol- és gomolyfelhők kíséretében. Délután előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. A délnyugati szél időnként megerősödik, zivatarok környezetében pedig viharossá is fokozódhat. A hőmérséklet délután 34 fok körül alakul, késő estére 28 fok köré hűl le a levegő.

Az ország többi részén is fátyol- és gomolyfelhős napsütésre számíthatunk. Leginkább az északi, északnyugati megyékben fordulhatnak elő helyenként záporok, zivatarok. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharos is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31-37, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 15-23 fok között alakul.

A Balatonnál főként a reggeli órákban megélénkülhet a délnyugati szél, de többnyire erősen felhős lesz az ég, csapadék azonban csak kis valószínűséggel fordulhat elő. A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál egyaránt 26,5 fokos.

A holnapi időjárás is napos lesz, fátyol- és gomolyfelhőkkel. Helyenként kialakulhatnak záporok, zivatarok. A délnyugati szél megerősödik zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32-38 fok között alakul.

Csütörtökön túlnyomóan derűs, gyengén gomolyfelhős időre van kilátás, legfeljebb egy-egy zápor, esetleg zivatar fordulhat elő. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32-38, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15-23 fok között várható.

Pénteken sok napsütés várható, az északi, északnyugati megyékben lehet több a gomolyfelhő, itt elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. A délnyugati, majd az északnyugatira, nyugatira forduló szél sokfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik, és zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32-38 fok között alakul.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, többfelé előfordulhatnak záporok, zivatarok. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharos is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25-35 fok között alakul.

Vasárnap többször is erősen megnövekszik a felhőzet, é többfelé várható zápor, zivatar. A délnyugati, majd északnyugatira forduló szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-33 fok között alakul.