2023.06.06
Norbert, Cintia
Kezdőlap Belföld Ajjaj: gólyákat ütött agyon az áram Tiszalúcon

Ajjaj: gólyákat ütött agyon az áram Tiszalúcon

Rövid idő leforgása alatt két gólyát is agyonütött az áram Tiszalúcon és a madármentők attól tartanak, hogy amíg nem szigetelik le az ott húzódó áramvezetékeket, további áldozatokra lehet majd számítani.

A két elpusztult madár mellett egy harmadik, a fiókájuk is megsérült – számolt be mályi Madármentő Állomás szombaton közösségi odlalán. A madármentők szombaton megpróbálták eljuttatni az egyik madár tetemét az Észak-Magyarországi Ááramszolgáltatóhoz, (ÉMÁSZ) hogy ezzel hívják fel a figyelmet a gólyákra leselkedő veszélyre, de nem jártak sikerrel, így hétfőn újra próbálkoztak.

Az ÉMÁSZ ígéretet tett arra, hogy segíteni fogja a madárvédők és a nemzeti park munkáját, így a Mályi Madármentő Állomás most abban bízik, hogy a sérült fióka legalább felépülhet, a két elpusztult madarat pedig eltemetik. A gólyapárnak három fiókája volt, a megbeszélés után érkezett a madárvédőkhöz a bejelentés, hogy a második fióka is megsérült, a harmadikat egyelőre nem tudják megfogni, félő, hogy ezt az állatot is baleset érheti.

Indirekt/Blikk