2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Belföld Kést szúrt szeretője mellkasába egy férfi

Kést szúrt szeretője mellkasába egy férfi

Évekre börtönben marad az a székesfehérvári férfi, aki két éve egy vita után nekiesett a vele együtt élő nőnek, akire késsel támadt. Az idős támadó egy szóváltást követően előkapott egy éles kést, majd mellbe szúrta „kedvesét”.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint a 65 éves férfi és a nő között érzelmi kapcsolat alakult ki. A férfi a rendezetlen életvitelű nőnek több alkalommal ételt, lakhatást biztosított. A férfi családja nem nézte jó szemmel ezt a kapcsolatot, mert úgy ítélték meg, hogy a nő elveszi a férfi pénzét, kihasználja őt.

2020. február 28-án is együtt tartózkodtak a férfi lakásában, ám a nő távozását követően a férfi észrevette, hogy eltűnt 8 ezer forintja. Másnap reggel számon kérte a nőt, aki tagadta a pénz elvételét. A férfiban a délelőtt folyamán egyre erősödött az a meggyőződés, hogy az állatai takarmányára szánt pénzt a nő vitte el. Ezért egy 13 centiméteres pengéjű kést vett magához, majd későbbi áldozata lakásához ment. Ott felszólította a nőt, hogy adja vissza a pénzét, aminek az nem tett eleget. Ekkor a férfi elővette a kést, majd megszúrta a nő mellkasának bal oldalát. A szúrás a mellüreget megnyitotta, s közvetetten életveszélyes sérülést okozott.

A nő ezt követően a telek hátsó részébe futott, a férfi pedig hazabiciklizett. A Székesfehérvári Törvényszék a férfit aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte – írták a közleményben.