2022.08.08
László
Kezdőlap Belföld Késik a tavasz: havazás is várható a héten

Késik a tavasz: havazás is várható a héten

Hűvösebb idő lesz hétvégén, vegyes halmazállapotú csapadékkal, olykor megerősödő széllökésekkel, a jövő hét elején pedig hózáporok is kialakulhatnak.

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég. Nyugaton több napsütésre, keleten pedig több rétegfelhőre számíthatunk. Csapadék nem várható, az északnyugati szél olykor megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5-10 fok között várható.

Pénteken reggelig az ország középső részén, majd a Kelet-Dunántúlon előfordulhat hószállingózás, havas eső. Napközben elszórtan alakulhatnak ki záporok, az északkeleti szél megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 fok közül alakul.

Szombaton több órára kisüt a nap, de délutánra erősen megnövekszik a felhőzet, csapadékra azonban kicsi az esély. Az északkeleti szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 fok körül várható.

Vasárnap gomolyfelhős, napos idő lesz. Csapadék nem lesz, élénk széllökések csak Északnyugaton és a Tiszántúlon lesznek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6-10 fok között alakul.

Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, csapadék azonban csak elvétve fordulhat elő. Az északnyugati szél átmenetileg megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 fok körül várható.

Kedden a gyakran megnövekvő gomolyfelhőkből szórványosan előfordulhat hózápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5-6 fok körül alakul – írja a Köpönyeg.