2024.03.05
Adorján, Adrián
Kezdőlap Belföld Kerekesszékes férfit gázolt a 3-as metró

Kerekesszékes férfit gázolt a 3-as metró

A baleset az esti órákban történt.

Leállt közlekedés és leszállították az utasokat az egyik járműről a 3-as metró déli szakaszán péntek este. A Blikk értesülései szerint valakit elgázoltak nem sokkal este 19 óra után. Információink szerint három tűzoltóautó száguldott az Üllői úton. Pótlóbuszok egyelőre nem érkeztek.

A sínekre zuhant egy kerekesszékes férfi a 3-as metró Ecseri úti megállójánál péntek este – tájékoztatta a Főváros Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Kisdi Máté elmondta: a Kőbánya-Kispest felé vezető oldalon egy 60 év körüli férfi zuhant a sínek közé. Az érkező metrószerelvény meg tudott állni. A férfit a tűzoltók kiemelték a peronra, majd átadták a mentőknek.

Az Országos Mentőszolgálat az MTI megkeresésére azt közölte: a baleset következtében a férfi súlyosan megsérült. Ellátását követően kórházba vitték.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Info oldalán azt írta: a baleset miatt a 3-as metró helyett a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között a meghosszabbított útvonalon közlekedő M3-as metrópótló autóbusszal lehet utazni.