2024.03.05
Adorján, Adrián
Kezdőlap Belföld Jégeső és zivatar vár ránk ma

Jégeső és zivatar vár ránk ma

Kedden is sok lesz a napsütés, emellett pedig mindenhol 26 fok felett alakul a csúcshőmérséklet. Az északira fordult széllel viszont a hét következő napjaiban lassan-lassan megindul a hűvösebb levegő áramlása hazánk térségébe.

A sok napsütés mellett ma már kevesebb lesz a gomolyfelhő. Eleinte az ország északi és középső, majd egyre inkább a déli tájain valószínű néhol záporeső, zivatar. Az északi, északkeleti szél olykor megélénkül. A hőmérséklet kora délután 26, 31, késő este 17, 23 fok között valószínű.

A reggeli órákban az Alföld keleti felén néhol egy-egy zivatar még nem kizárt, majd napközben főként a Dunántúl délkeleti, déli végében, illetve az Alföld déli részén pattanhat ki helyenként zivatar, amelyhez intenzívebb csapadéktevékenység (> 10-25 mm), erős széllökések és apró szemű jég társulhat.

Este a felhők nagy része összeesik, ugyanakkor elsősorban a Dunától keletre kisebb körzetekben továbbra is lesznek felhős területek. A csapadék éjszakára jellemzően megszűnik. Az északkeleti szél az északkeleti megyékben olykor megélénkülhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 18 fok között várható, ugyanakkor a hidegre hajlamos tájakon pár fokkal hűvösebb is lehet – osztotta meg az OMSZ.