2022.05.19
Ivó, Milán
Kezdőlap Belföld Jakupcsek Gabriella vallomása: „Megvezettek, odadobtak koncnak”

Jakupcsek Gabriella vallomása: „Megvezettek, odadobtak koncnak”

Jakupcsek Gabriella a Tükör című vlogban mesélt a szakmáról, személyiségekről és a média változásairól. Az ATV műsorvezetője vallott korábbi TV2-es műsorának bukásáról, arról, hogy megvezették, becsapták, illetve, hogy a lelkiismeretével kellett megküzdenie. Emellett a magánéletéről is ejtett néhány szót.

Jakupcsek a beszélgetés első felében a szakmáról beszélt: szerinte a nézőknek nincs választásuk, de a szakmabelieknek sincs sok lehetőségük.

– Az alattam lévő generációk – már úgy értem, korban –, a negyvenesek már évek óta csak egy műfajt tudnak kipróbálni. Hogy ez rajtuk múlik-e vagy sem, az a tévés szisztémán is múlik, de őket moderálni látod. Nagyon kevés a bevállalós műsor, amiben tétje van, hogy te milyen riporter vagy. (…)Azon az étlapon, ami ma a televízióban van, tulajdonképpen csak főétel van – mondta, majd az Igazság ára című műsor botrányának részleteiről kezdett mesélni.

– Nekem olyan szerződésem volt, amelyben benne volt, hogy az egyik műsor letétele után egy másikat is vállalni kell. Megsúgom, ez másoknál is így van, nem biztos, hogy kedvük van az egyik, a gyerek számára készült szórakoztatót műsorból a következő gameshow-ban menni. (…) Ott engem félre is vezettek, nem tudtam, miként vannak manipulálva a szereplők, és mikor megtudtam, nagyon dühös voltam. Odadobtak koncnak a bulvárnak, hiszen ezt én hitelesítettem az arcommal. Azt tudod, milyen érzés, amikor egy sikerorientált műsorvezető azon drukkol, hogy megbukjon a műsora? Engem oda nem ezért hívtak. Az volt a borzasztó, hogy nem tudtam elmondani az igazságot. Kamuznom kellett utána, s ma már azért beszélhetek róla, mert lejártak a titoktartási szerződések. (…) Az én sorsom tekintetében jó történt velem a váltással, de nem voltam felkészülve. Én sem nőként sem szakmailag nem szolgáltam rá arra, hogy el kelljen köszönni tőlem – mondta.

Indirekt/Blikk