2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Belföld Itt vannak a tragikus részletek a 21 évesen elhunyt magyar zsokélány haláláról

Itt vannak a tragikus részletek a 21 évesen elhunyt magyar zsokélány haláláról

Szomorú megemlékezéssel indult tegnap a Kincsem Parkban az első futam. Még a lelátó is elcsendesült, amikor a Győztesek Körében összegyűlt versenyzők a szombaton elhunyt, tragikus sorsú társukért, Jeles Eszterért mondtak el egy imát.

Két hete futótűzként rohant végig a hír a lovasberkekben, hogy a varázslatos mosolyú Jeles Eszter szeptember 5-én súlyos balesetet szenvedett a törökországi Isztambulban, az amatőr lovasok világbajnokságán. A lányt válságos állapotban, súlyos fejsérüléssel vitték kórházba, 13 napig küzdött az életéért, végül a szervezete feladta a harcot.

– A szívemben, a lelkemben él tovább a kis unokám. Pici gyerekkora óta a lovak szerelmese volt, egyszer azt mondta, hogy nem tudja elképzelni az életét nélkülük – mondta a Blikknek a zsokélány nagymamája, Ibolya néni. – Pénteken Esztike lekéste a repülőt, mert nem volt érvényes az útlevele. Csak szombaton érkezett a versenyre, amit meg is nyert.

A baleset vasárnap történt, Esztert hétfőn megműtötték, később csupán egyetlen pillanatra tért magához a kómából. Akkor a telefonját kérte az orvosoktól, majd rögtön elveszítette az eszméletét.

– A fiam szólt, hogy nagy a baj, baleset érte Esztikét. Bíztunk benne, hogy magához tér és felépül, de tíz nappal később, csütörtökön összeomlott a keringése. A barátja szédelegve jött ki tőle a kórteremből – folytatta sírva Ibolya néni. – A menyem, Andi most intézi Esztike hazahozatalát előbb Budapestre, majd Nyíregyházára. Aztán jön majd a temetés.

Suták Csenge, minden idők legeredményesebb magyar női zsokéja a barátnője volt Eszternek, az édesapja pedig edzőként segítette őt.

– Eszti tehetséges versenyző volt, minden ideges természetű lóval szót értett. Gyakran mondogatta, hogy neki nem az emberek, hanem a lovak a barátai, köztük érzi igazán jól magát – folytatta Csenge. – A balesetben a fejére zuhant, egy vérrög keletkezett a koponyájában, ezért kellett megműteni. Az édesanyjától tudom, hogy csütörtökön Eszti pupillája még reagált a fényre, a kezét és a lábát is megmozdította. Sajnos még aznap este összeomlott a keringése, beállt az agyhalál, már csak a gépek tartották őt életben.

Végül az orvosok szombaton úgy döntöttek, vasárnap lekapcsolják a lányt a gépről. Megkérték Eszter édesanyját és szerelmét, menjenek be elbúcsúzni tőle. Nem sokkal azután, hogy kijöttek a kórteremből, a lány örökre lehunyta a szemét.

Jeles Esztert szülei, három testvére és szerelme, Máté gyászolja.

Indirekt/Blikk