2021.07.24
Kinga, Kincső
Kezdőlap Belföld Irány a strand: brutális kánikula szakad a nyakunkba

Irány a strand: brutális kánikula szakad a nyakunkba

Marad a tökéletes strandidő, ahogy a hét többi napján is hasonló időre számíthatunk.

Szerdán túlnyomóan napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szél a Dunától keletre többfelé megélénkül, a Bodrogközben olykor megerősödik, másutt jellemzően mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható. Késő estére 18 és 22 fok közé hűl le a levegő – írja a met.hu.

A Balatonon is jó időre számíthatunk, a hőmérséklet 29 fok körül alakul, a Balaton vize Siófoknál 21,5 fokos.

Csütörtökön nagyrészt derült, napos időre, kevés fátyol-, illetve gomolyfelhőre számíthatunk, csapadék nélkül. Az északkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 33 fok között valószínű.

Pénteken napos idő várható fátyol-, illetve gomolyfelhőkkel, csapadék sehol sem valószínű. A keleties szél inkább csak a Kisalföldön élénkülhet meg. A hajnali 11, 19 fokról 31, 35 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton többnyire derült, napos időre, csupán kevés gomolyfelhőre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Az északkeleti, keleti szél néhol megélénkül. Hajnalban 14, 21, délután 31, 35 fok várható.

Vasárnap sok lesz a napsütés, de már több gomolyfelhő képződhet. Néhol zápor, zivatar előfordulhat. A keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül. A hajnali 15, 22 fokról 30 és 35 fok közé emelkedik a hőmérséklet.