2023.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Belföld Indul a választásokon: politikusnak állt Détári Lajos

Indul a választásokon: politikusnak állt Détári Lajos

Gattyán György elsődleges célja, hogy mind a 106 választókörzetben indítson képviselőjelöltet a 2022-es országgyűlési választáson.

„Legyen a társam!” – hirdeti Facebook-oldalán Gattyán György, aki e-mailen várja a jelentkezőket a legújabb ötletéhez. A milliárdos üzletember tavaly találta ki, hogy pártot alapított Megoldás Mozgalom (MEMO) néven, ami az ország digitalizációját tűzte a zászlajára, mint megvalósítani kívánt programot.

Ehhez keresi folyamatosan a legmegfelelőbb embereket a pártvezér és csapata. A magát ellenzékinek tekintő párt elsődleges célja, hogy mind a 106 választókörzetben indítson képviselőjelöltet a 2022-es országgyűlési választáson. És állítólag elég jól is haladnak. A Docler Holding milliárdos alapítójának nem derogál még az utcán sem toboroznia. Az egyik videójában Debrecenben egy férfit arról kérdez, szerinte a politikának miben kellene változtatnia.

A legújabb nagyágyújukat azonban nem a flaszteron találták. Ugyanis igazi nagy nevet igazolt szombaton a Megoldás Mozgalom: világválogatott labdarúgóval erősítette meg csapatát Gattyán György. A hatvanegyszeres válogatott, hétszeres világválogatott és egyszeres Európa-válogatott magyar futballista, edző, Détári Lajos a Megoldás Mozgalom listáján szerepel az idei parlamenti választásokon.

– Büszkeséggel tölt el, hogy a MEMO 106 egyéni választókerületi jelöltje közül elsők között egy olyan kiváló embert mutathatok be, aki kimagasló egyénisége a magyar sporttörténelemnek – mondta a Blikknek Gattyán György, a Megoldás Mozgalom alapító-elnöke.

– Détári Lajos egy ország példaképe, 61-szeres magyar és hétszeres világválogatott, aki szeretne visszaadni a társadalomnak és annak a körzetnek, aminek annyi mindent köszönhet. Szív, ész és bátorság jellemezte a pályán, s most a civil életében is a közjó szolgálatát választja.

A népszerű Döme ugyanis olyan körzetben indul, ahol elég jók az esélyei. Az 58 éves exhonvédos Kőbánya-Kispest választókörzetben méretteti meg magát április 3-án.

– Nagyon örülünk neki, hogy Lajos nézetei egyeznek a miénkkel és csatlakozott hozzánk – mondta Borsányi Gábor, a Megoldás Mozgalom sportért és szabadidőért felelős alelnöke. Talán nem túlzás azt állítani, hogy ezzel az év legnagyobb igazolása a miénk.

A volt világválogatottnak a budapesti 9. sz. országgyűlési egyéni választókerületben az ellenzéki összefogás ottani nyertesével, a DK-s Arató Gergyellyel és a fideszes Pap Sándorral kell majd megmérkőznie a győzelemért. Détárinak az ismertségével biztosan nem lesz gond, és az is mellette szól, hogy ez erősen ellenzéki körzet.

Indirekt/Blikk