2024.02.22
Gerzson
Kezdőlap Belföld Halálos áramütés érte a MÁV egyik munkatársát

Halálos áramütés érte a MÁV egyik munkatársát

Halálos áramütést szenvedett a MÁV egyik munkatársa hétfő hajnalban – közölte a MÁV kommunikációs igazgatósága. A Tények úgy tudja, a férfinek egy héttel korábban született meg a gyermeke.

A vasárnapi heves vihar Cegléd és Abony között mintegy 700 méteren rongálta meg az egyik vágány felsővezetékét, amelynek a helyreállítása várhatóan kedd délelőttig tart.

Az MTI értesülése szerint a helyreállítás során a vasúttársaság egyik alkalmazottja áramütést szenvedett.

MÁV az MTI érdeklődésére hétfő délután azt közölte: a hajnali halálos áramütés körülményeit még vizsgálják a hatóságok és a vasúttársaság munkavédelmi, biztonsági szervezetei is. A vizsgálatok lezárultáig nem tudnak tájékoztatást adni – tették hozzá.

Hozzátették: a vasúttársaság őszinte részvétét és együttérzését fejezi ki az elhunyt munkatársa családjának és hozzátartozóinak.

Tények úgy tudja, a 31 éves férfi halálához az vezetett, hogy megfogta a leszakadt nagyfeszültségű vezetéket. Miután megfogta, azonnal összeesett. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, a mentők másfél órán keresztül küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni. A haláleset azért is szomorú, mert a férfinek egy héttel ezelőtt született meg a gyereke.