KezdőlapBelföldIlyen se volt még: korlátozza a vásárlásokat a Mol

Ilyen se volt még: korlátozza a vásárlásokat a Mol

Korlátozza a MOL az AdBlue-eladást, miután a gázáremelkedés miatt az hiánycikk lett. Közleményt adott ki a MOL a közfeladatot ellátó szerveknek továbbra is biztosítja a dízel korlátlan vásárlását.

Kisebb pánik alakult ki Európa-szerte a kutakon, miután drámai emelkedésnek indultak az üzemanyagárak. Az elmúlt napokban a tömeges felvásárlások miatt 10-20 szeresére nőtt a lakossági kereslet: beindult a nyereség-alapú vásárlást, ami felborította a magyar piacot, ráadásul időszakos hiányt okozott a MOL forgalmazójánál, az AdBlue-nál.

Az óriáscég szerdán határozott lépésre szánta el magát, ezért a folyamatos – normál kapacitású – ellátásért vásárlási korlátozást vezetett be, hogy minél több vásárlót ki tudjon szolgálni – írják a közleményükben.

A vállalat közlése szerint az elmúlt napokban azonban 10-20-szorosára nőtt a lakossági kereslet és elindult egy tömeges, részben nyerészkedési célú felvásárlás, amely felborította a magyar piacot, és időszakos hiányt okozott. A Mol emiatt vásárlási korlátozásokat vezetett be, hogy minél több fogyasztót ki tudjon szolgálni.

Így jelenleg egy tranzakción belül egy darab kannás terméket lehet vásárolni, a pisztolyos AdBlue-tankolás esetén pedig maximum 50 liter az egy alkalommal kiadható mennyiség. A közfeladatot ellátó szerveknek, a mentőknek, a tűzoltóságnak és a rendőrségnek a készlet erejéig továbbra is korlátozások nélkül biztosítja az adalékanyagot.