2023.12.08
Mária
Kezdőlap Belföld Hoppá: mégis nyomoznak Gálvölgyi János mentős ügyében

Hoppá: mégis nyomoznak Gálvölgyi János mentős ügyében

Újabb fordulat Gálvölgyi János ügyében: az ügyészség felülbírálta a korábbi döntést a nyomozás lezárásáról, és az eljárás folytatását rendelte el.

Gálvölgyi János május 10-én az otthonában lett rosszul. A családja mentőt hívott hozzá, ám a mentésirányító hibájából nem ért oda időben a mentőautó, így a gyermekei vitték be a kórházba a színészt. Az ügyben a mentőszolgálat is vizsgálatot indított, amely után kimondták, hogy hiba történt: a mentésirányító nem megfelelően mérte fel a helyzet súlyosságát.

Ezután a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárást, ám ezt rövid időn belül felfüggesztették.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu kérdésére most azt közölte, hogy a Budapest V. és XIII. Kerületi Ügyészség – törvényességi felügyeleti jogkörében eljárva – hivatalból vizsgálta felül a megszüntető határozatot.

Az ügyészség ennek eredményeként megállapította, hogy az ügyben további nyomozási cselekmény elvégzése indokolt, ezért a határozatot hivatalból hatályon kívül helyezte, majd az eljárás folytatását rendelte el – mondta a lapnak.

Az ügyészség döntése következtében foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt a nyomozás ismét folyamatban van a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.