KezdőlapBelföldAlvás közben lopták ki egy nő füléből Hajdúhadházon a fülbevalóját

Alvás közben lopták ki egy nő füléből Hajdúhadházon a fülbevalóját

Ilyen történetet még biztosan nem hallott: egy hajdúhadházi nő tett bejelentést a rendőrségre, miszerint míg aludt, az ablakon keresztül valaki kilopta a füléből a fülbevalóját. Az elkövetőt egy órán belül elfogták.

Egy hajdúhadházi nő 2023. július 8-án éjjel hívta a rendőrséget, miután valaki ellopta az arany fülbevalóját a füléből, miközben aludt. Elmondta, hogy az ágya közvetlenül a hálószobája ablaka alatt van, az ismeretlen azon keresztül hajolt be a helyiségbe. Felriadt ugyan, hogy valaki a fülénél matat, de a hívatlan vendége egy pillanat alatt kiakasztotta az ékszert, majd elmenekült a helyszínről.

A rendőröknek ebből a kevés információból kellett elkezdeniük az elkövető keresését és beazonosítását. Házról házra jártak, gyűjtötték az adatokat, és mindössze egy óra alatt a látókörükbe került egy helyi fiatal, akit kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. A 21 éves férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, ő pedig beismerő vallomást tett.

A nyomozás adatai szerint az illető bement az ingatlan kertjébe, odahúzott egy széket az ablakhoz, hogy kényelmesen be tudjon hajolni rajta, végigpásztázta a szobát, majd a legkézenfekvőbb értéknek a sértett fülbevalóját találta. Óvatosan kiakasztotta, aztán futásnak eredt.

A nyomozók a férfit bűnügyi őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatását, amit a bíróság elrendelt. Kifosztás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik ellene eljárás.