2022.06.25
Vilmos
Kezdőlap Belföld Hoppá: hitelt kellett felvenniük Ördög Nóráéknak a boltjuk miatt

Hoppá: hitelt kellett felvenniük Ördög Nóráéknak a boltjuk miatt

A múlt hét végén megnyílt Ördög Nóra és Nánási Pál legújabb bolt-bisztrója, a Nekem a Balaton. A műsorvezető és fotós férje tavaly nyitották első üzletüket, ám a helyiek állandósuló háborgása miatt úgy döntöttek, egy könnyebben megközelíthető, több parkolóhellyel rendelkező helyre költöznek.

– Sok jó visszajelzést kapunk, szombaton a nyitás előtt már sorban álltak, jólesett, hogy ennyien kíváncsiak az új helyre – kezdte lapunknak Nóra, aki elárulta, bár szerettek volna korábban nyitni, végül június végére készültek el a munkálatokkal. – Az utolsó két hónap hatalmas hajrá volt, sőt, még most is hiányzik pár bútor, ahogyan a járólapozás és a falak burkolása is hátra van még, de nem szerettük volna, ha emiatt csúszik a nyitás.

Akarattyán sokan szeretik a házaspár boltját, ám volt pár lakó, akik szinte fellázadtak a sok turista és a parkoló autók miatt. Ez kényszerítette Nóráékat a költözésre – és valami másra is.

– Bár kereskedelmi és idegenforgalmi diplomám van, és vendéglátóipari tanulmányaim is voltak, sosem gondoltam volna, hogy végül vendéglátós leszek. Nekünk ez mindig is szerelem projekt volt, nem üzleti szemlélettel vágtunk bele. A tavalyi beruházáshoz képest azonban ez már jóval nagyobb lépték, fel kell nőnünk a feladathoz. Hitelt vettünk fel, és minden időnket, energiánkat és anyagi forrásunkat beletesszük – magyarázta Nóra. – Ez számunkra is rizikó, de reméljük, hogy itt a “csücsökben” már nem zavarunk senkit, a vendégek is szeretik majd a helyet és visszatérnek hozzánk.

Szombaton már tele volt a mobil elemekből emelt bisztró, sokan a magyar válogatott Eb-meccsét is ott nézték, de vasárnap reggel is hatalmas sor állt a pultnál. Nóráéknak minden vevőhöz volt pár kedves szavuk, akik közös fotót is kértek a tévéstől.

– Szívünk-lelkünk benne van, és nagyon jól esik, hogy a családunk is a részese. A csapatunk tagja Palkó unokatestvére, de besegít az öcsém, Árpi is. Nyáron jön az apósom, a szüleim de még a nagyszüleim is – mesélte nevetve Nóra. – Szépen lassan alakul a hely, mindent mi magunk választottunk ki, nincs külön lakberendezőnk. A régi kisbolt sorsa mostanában dől el, ha a forgalom jelentős része átkerül az új helyre, az egészen más megvilágításba helyezi a dolgokat. Mi nagyon bízunk benne, hogy egy csendesebb, kisebb tömeget vonzó verzióban tovább tud működni az eredeti üzlet is a környékbeliek megelégedésére.

Indirekt/Blikk