2022.10.05
Aurél
Kezdőlap Belföld Hoppá: felfüggesztettek három budapesti rendőrt, mert bántalmaztak egy előállított férfit

Hoppá: felfüggesztettek három budapesti rendőrt, mert bántalmaztak egy előállított férfit

Azonnali hatállyal felfüggesztették három fővárosi rendőr szolgálati jogviszonyát, mert azzal gyanúsítják őket, hogy bántalmaztak egy előállított férfit – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a rendőrség honlapján.

Budapest rendőrfőkapitánya elfogadhatatlannak tartja az előállított férfi bántalmazását – olvasható a police.hu oldalon.

Közölték, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntett és más bűncselekmény miatt három fővárosi rendőrrel szemben rendelt el nyomozást.

Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya elfogadhatatlannak tartja, és határozottan elítéli a jogellenes erőszak minden formáját, különösen akkor, ha azt hivatalos eljárásban követik el – írta a BRFK, hozzátéve: a nyomozás során mindenben segítik az ügyészségi eljárást.

Sajtóinformációk szerint pár napja három rendőr egy férfit – akit garázdaság gyanúja miatt vittek be a rendőrségre – az előállítás közben olyan súlyosan bántalmazott, hogy a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett. A bíróság elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.