KezdőlapBelföldHónapok óta nincs gáz egy zuglói társasházban - fűteni sem tudnak

Hónapok óta nincs gáz egy zuglói társasházban – fűteni sem tudnak

Az MVM augusztusban kapcsolta ki a gázt egy zuglói társasházban szivárgás miatt, azóta megy az ügyintézési pingpong a felek között.

A lakók elektromos eszközökkel próbálnak fűteni és vizet melegíteni, ami – amellett, hogy nem mindig hatékony – sem az áramszámlának, sem a villanyvezetékeknek nem tesz jót – tudta meg a hvg.hu.

„A lakás több pontján olyan hideg van, mint kint. Nincs fűtés, nálunk még meleg víz se, ezeket elektromos fűtőtestekkel, illetve vízforralóval helyettesítjük” – panaszolta a lapnak a zuglói társasház egyik lakója.

A Nagy Lajos király útja 156. számú társasházban négy hónapja nincs előrelépés az ügyben. Az MVM, a kivitelező cég és a társasházi közös képviselet egymásra mutogat, miközben 28 lakás és félszáznál is több lakó maradt fűtés nélkül.

„Néhány lakásban már klímát is felszereltek, de az sem képes felfűteni teljesen a lakásokat. A megnövekedett energiahasználat pedig többször lecsapta a biztosítékot, ilyenkor az egész házban elmegy az áram. Kétszer az éjszaka közepén kellett kihívni az éjjel-nappali áramszolgáltatót, akik jelezték, hogy nem tudni, meddig bírják a vezetékek a túlterhelést” – mondta az egyik lakó.

Augusztusban,a mikor lekapcsolták a gázt, azt ígérték, 2-3 hét alatt mindent rendbe raknak. Most a fűtési szezon kellős közepén járunk, és még mindig nem tudni, mikor áll helyre a szolgáltatás. A lakók szerint a tájékoztatás hiánya a legfrusztrálóbb, amit elsősorban a közös képviselőnek köszönhetnek.

Az MVM egyébként arról adott tájékoztatást, hogy az utolsó felülvizsgálat december 12-én van, és amennyiben az sikerrel zárul, visszakapcsolják a gázt.