KezdőlapBelföldHolttestet húztak ki a Rába folyóból

Holttestet húztak ki a Rába folyóból

Emberi maradványokat látott vízi járművéből a Rába partján – erről tett bejelentést szombaton délelőtt egy személy a hatóságoknál. Egy horgász találhatott rá a tetemre a Nicki Műgátnál.

„A Rába jobb partján találták a holttestet, tehát nem a nicki oldalon, hanem Csönge vagy Kenyeri környékén. Úgy tudom, hogy a holttest több hónapja a vízben volt már, egy horgász találta meg és értesítette a hatóságokat. A helyszínen jelen voltak a répcelaki városi és önkéntes, illetve a nicki önkéntes tűzoltók is, valamint a rendőrség is helyszínelést végzett” – közölte Nick polgármestere, Csorba József.

A Vas Vármegyei Katasztrófavédelem ügyeletes munkatársa a vaol.hu megkeresésére elmondta: valóban kérték a répcelaki önkormányzati és a nicki önkéntes tűzoltók segítségét egy halott személy kimentésében a Nicki Műgát környékén ma délelőtt. A tűzoltók egy csónakkal megközelítették a holttestet, akit kihúztak és a csónakba helyeztek.

A rendőrségen megerősítették: a helyszínen voltak, még vizsgálják az eset körülményeit, ezért bővebb információt egyelőre nem tudtak adni.