KezdőlapBelföldÉhségsztrájkba kezd a Parlament előtt Bakács Tibor

Éhségsztrájkba kezd a Parlament előtt Bakács Tibor

Bakács Tibor azt ígéri, hétfőtől igazi éhségsztrájkba kezd. Közösségi oldalán osztotta meg ennek okát, mint mondja, már nem lát más kiutat, halálra ítéltnek érzi magát, és úgy látja, nincs más választása.

Pár hónapja újra lecsapott rám a végrehajtás valamelyik pribékje, s megint levettek 200 ezerrel egy buszjegy miatt. Az iratból nem derül ki, mikor blicceltem, hány éve stb. Még ezt is befizettem, mert azt gondoltam, egyszer úgyis vége lesz. Hát nem. A mai fizetésemből megint levették az egy harmadát” – írja bejegyzésében.

„Úgy döntöttem, hogy hétfőtől a Parlamenttel szemben éhségsztrájkba kezdek – nem valamiféle nevetséges Gyurcsány-színjáték lesz – nem fogok sem enni, sem inni, addig, amíg nem változtatják meg a bírósági végrehajtási törvényt, mert erkölcstelen, aránytalan, precedens nélküli a magyar jogtörténetben, ha nem, akkor meghalok, s mondom nektek boldogan, mert ez már nem élet, hanem lélekölő nyomorúság” – folytatja tovább.

A volt újságíró azt írja, jelenleg 310 ezer forintos fizetésért dolgozik egy depóban, amely lényegében csak párizsira elég a mindennapokban: „ez annyira kevés, hogy általában piritóst eszem vajjal s parizerrel, hozzá ásványvizet iszom” – írja. Számít rá, hogy sztrájkja során esetleg erőszakoskodni fognak vele, netán pszichiátriára küldik, de már nem érdekli ez sem, mert elege van az életből és abból, hogy minden erejével azon kell dolgoznia, legalább a létminimum képes lehessen vegetálni.