2024.02.22
Gerzson
Kezdőlap Belföld Hideg, de szikrázó napsütés vár ránk a hétvégén

Hideg, de szikrázó napsütés vár ránk a hétvégén

Az északkeleti tájakon borult, ködös idő várható.

A mai napon szakadozott lesz a felhőzet felettünk, de általában többórás napsütésre számíthatunk, egyedül az északkeleti tájakon lehet erősen felhős vagy borult az ég. Arrafelé késő délutántól, estétől hószállingózás, ónos szitálás is előfordulhat. Északnyugaton az északnyugati, míg a Tiszántúlon a délnyugati szelet kísérhetik élénk, olykor erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0-5 fok között várható, de a Tiszántúl kevésbé szeles, hófödte tájain ennél akár több fokkal alacsonyabb, míg Sopron környékén magasabb értékek is előfordulhatnak.

Késő este -5 és + 2 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken általában többórás napsütésre számíthatunk, ám az északkeleti, keleti tájakon az éjszaka képződő zúzmarás köd, illetve rétegfelhőzet egy része napközben is tartósan megmaradhat. Számottevő csapadék nem valószínű. Estétől északkelet, észak felől felhősödés várható. Az északnyugati, nyugati szelet nagyobb területen kísérhetik élénk vagy erős, néhol viharos lökések. Kora délután többnyire 4-10, a szélvédett, hófödte tájakon azonban 0, -3 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Szombaton szakadozott frontális felhőzet vonul át felettünk. Általában sok napsütésre számíthatunk, de az északkeleti, keleti tájakon tartósan ködös, rétegfelhős maradhat az idő. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban -6, +2 fok lesz a jellemző, de a havas, illetve a szélcsendes, fagyzugos részeken több fokkal hidegebb lehet. Kora délután általában 3-7 fokot mérhetünk, de a szélcsendes, hófödte keleti részeken 0, -3 fok várható.

Éjszaka nő a zúzmarás köd, illetve rétegfelhőzet kiterjedése, amelynek egy része – elsősorban továbbra is a keleti tájakon – vasárnap napközben is tartósan megmaradhat. Máshol napos időre készülhetünk. Számottevő csapadék nem valószínű. Helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet általában -2 és -6 fok között alakul, de helyenként hidegebb lehet. A maximum -2 és +7 fok között várható – írja a met.hu.