KezdőlapBelföldHétvégére kettészakad az ország: eső és napsütés is lesz

Hétvégére kettészakad az ország: eső és napsütés is lesz

Többnyire csapadékos hétvége elé nézünk.

Pénteken Budapesten többnyire napos idő lesz, délután azonban erőteljesen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és helyenként lehetnek záporok, de akár zivatarok is. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz, ám zivatarok környezetében előfordulhat átmeneti szélerősödés. A hőmérséklet délután 26, késő este pedig 20-21 fok körül alakul.

Az ország többi részén is többnyire napos lesz az ég, a keleti határszélen, Szabolcsban azonban tartósan borult maradhat az ég, ott csak estére állhat el az eső. Emellett délutántól a középső tájakon és az Alpokalján záporok, zivatarok lehetnek. Többfelé megélénkül az északi, északnyugati szél, zivatarok környezetében erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21-27 fok között lesz, estére 16-21 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton a Dunántúlon a napos időt kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja majd, ám kelet felé haladva egyre összefüggőbb, vastagabb lesz a felhőzet. A Tiszántúl keleti részein akár tartós eső is lehet, máshol pedig záporok, zivatarok alakulhatnak ki. AZ északi, északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22-27 fok között várható.

Vasárnap fátyol- és gomolyfelhős lesz az ég. Keleten, északkeleten erőteljesebben megnövekszik a felhőzet, ott néhol lehetnek záporok, zivatarok. Az északnyugati, északi szél nagy területen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22-28 fok között valószínű – írja a met.hu.