2023.02.01
Ignác
Kezdőlap Belföld Havas eső borzolja ma a kedélyeket az utakon

Havas eső borzolja ma a kedélyeket az utakon

Igencsak csökken a csapadékhajlam a mai nap folyamán, és többfelé a nap is kisüthet, ám a szerdai időjárás újra a maihoz lesz hasonlatos, sőt, akkor több megyére figyelmeztetést is kiadtak a tartós köd miatt.

A mai időjárás Budapesten először csapadékos lesz, s akár havas eső is eshet. Délelőtt azonban szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. A szél északnyugatira fordul és megélénkül, olykor erős lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 fok körül alakul, estére 3 fokra hűl le a levegő.

Az ország többi részét tekintve, inkább keleten lesz csapadék. A csapadékrendszer fokozatosan halad kelet felé, majd estére el is hagyja az északkeleti tájakat. Eközben nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, és egyre több helyen süt ki a nap, de néhány futó zápor még előfordulhat. Az Észak-Dunántúlon és a középső megyékben élénk, olykor erős lökések kísérhetik az északnyugatira forduló szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3-9 fok között várható, estére 0-5 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán erősen felhős, párás és gyengén felhős, napos tájak egyaránt lehetnek. Helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső, de az északnyugati, északi megyékben vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4-7 fok között alakul – írja a met.hu.