2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Belföld Hatalmas drogültetvényre csaptak le a kommandósok Röszkén

Hatalmas drogültetvényre csaptak le a kommandósok Röszkén

Kábítószer-kereskedelem miatt vettek őrizetbe két férfit.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (a továbbiakban KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály szegedi osztálya nyomozást folytat kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy szerb férfival és annak szerb-magyar kettős állampolgárságú fiával szemben.

A rendőrök 2021. június 7-én 6 órakor összehangolt akciót tartottak a gyanúsítottak röszkei tartózkodási helyén, ahol egy professzionálisan kialakított marihuána-ültetvényt találtak.

A nyomozók lefoglaltak 863 tőkülönböző fejlettségű kannabisz növényt, valamint a szaporításhoz, palántaneveléshez szükséges eszközöket, köztük ventilátorokat, speciális lámpákat, öntöző- és növényápoló szereket, illetve szerszámokat.

A nyomozás adatai szerint az ültetvényben lévő növényekről leszüretelhető kábítószer mennyisége többszörösen meghaladja a saját felhasználás kereteit.

A férfiak elfogásában közreműködtek a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály állományának munkatársai – írja a police.hu.

A KR NNI nyomozói vagyonvisszaszerzés keretében több mint 20 millió forint értékben gépkocsikat, nagy értékű karórákat és készpénzt foglaltak le a legális jövedelemmel nem rendelkező férfiaktól. Mindkettőjüket őrizetbe vették és kezdeményezik a letartóztatásukat.