2021.06.19
Gyárfás
Kezdőlap Belföld A politika áldozata lett: visszavonták Galla Miklós Karinthy-gyűrűjét

A politika áldozata lett: visszavonták Galla Miklós Karinthy-gyűrűjét

Galla Miklóst februárban értesítették, hogy ő kapja a Karinthy-gyűrűt, ám az MTVA utólag visszavonta azt.

A Karinthy-gyűrűt kiemelkedő teljesítményt nyújtó humoristáknak ítélik oda, idén pedig Gallát jutalmazta volna azzal az MTVA. Az intézmény megkérdezte a humoristát, elfogadja-e az elismerést, aki igen is mondott. Tegnap azonban érkezett egy e-mail az MTVA-tól Dobos Menyhért, az elismerést alapító Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója aláírásával, miszerint visszavonják tőle a díjat.

Az Indexhez eljuttatott levélben az áll:

Ezúton értesítem, hogy a szakmai kuratórium döntése értelmében 2021. évben nem Ön részesül a Karinthy-gyűrű-díjban, mivel közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével.

A humorista a lapnak elmondta, értetlenül áll a döntés előtt, amelyre semmi okot nem adott; hétfőn még összeegyeztethető volt az MTVA értékrendje Galláéval, szerdán azonban már nem.

Gallának az MTVA-beli informátora arról beszélt, hogy a döntés mögötti valós ok az az álhír, miszerint csatlakozott Karácsony Gergely mozgalmához. A humorista szerint ez csupán fikció, mert semmiféle kommunikáció nem zajlott közte és a mozgalom között, ő pedig a politika ártatlan áldozatává vált.

Indirekt/Blikk