2024.02.26
Géza
Kezdőlap Belföld Hatalmas bejelentést tett Orbán Viktor

Hatalmas bejelentést tett Orbán Viktor

Véget ért az EU-csúcs Prágában, amelyen Orbán Viktor is részt vett. A találkozón többek között az energiaválságról és a háborús helyzetről is szó esett. A politikus a Facebook- oldalán összegezte a döntéseket.

„Két húsbavágó kérdést tárgyaltunk. Az ukrán–orosz háborút, ahol azt az álláspontot képviseltem, hogy a legfontosabb a béke, és hogy megakadályozzuk az eszkalációt. Jelenleg az események ebbe az irányba mutatnak, de nekünk tűzszünetre és tárgyalásokra van szükségünk” – mondta.

A miniszterelnök arra kérte politikus társait, hogy mindenki olyan irányba terelje a tárgyalásokat, amely megakadályozza a hábor terjedését.

Az energiaválság témájával kapcsolatban sikerült elérni a kormány céljait. „A nyolcadik csomag sérelmes pontjai alól mentesítést kaptunk” – osztotta meg, majd hozzátette: ez a csomag nem vonatkozik hazánk gázellátására, sem a nukleáris erőművek által termelt energiára. Emellett Paks2 építése továbbra is zavartalanul folytatódhat.

Harmadsorban Orbán Viktor felszólította a Bizottságot az energiaárak csökkentésére, mivel azok a szankciók miatt szálltak el egész Európában.