2024.02.25
Mátyás
Kezdőlap Belföld Halottaskocsi hajtott a villamosba

Halottaskocsi hajtott a villamosba

A mai napon egy ideig nem közlekedtek az 56A és 61-es jelzésű villamosok ugyanis egy, a Szent János Kórház közelében történt baleset során egy halottaskocsi ütközött az egyik szerelvénybe.

Villamos ütközött furgonnal Budapest II. kerületében, a Szilágyi Erzsébet fasorban kedden délelőtt. A Budapesti Temetkezési Intézet tulajdonában és üzemeltetésében lévő furgon a Budagyöngye irányából haladt a középső sávban. A János kórház előtti kereszteződéshez érve a lámpa és a útburkolatra felfestett jeleket figyelmen kívül hagyva egyenesen folytatta útját, amikor ütközött az 56A jelzésű villamossal, ami éppen a megállóból indult el.

Fontos megjegyezni, hogy a középső sávból kizárólag balra lehet kanyarodni. Ezt a jelzést hagyta figyelmen kívül a furgon vezetője, és egyenesen folytatta útját, amikor ütközött, értesült a Baleset-info. Helyszíni információk szerint a halottszállító mögött pont egy járőrautó haladt, amelynek volánja mögött a rendőr saját szemeivel végig nézhette, ahogy a furgon egyenesen halad tovább, és hajt a villamos elé.

Azóta már helyreállt a közlekedés és az érintett járatok már teljes vonalon közlekednek, azonban a baleset hosszú időre fennakadást okozott a vonalon.