2023.03.30
Zalán
Kezdőlap Belföld Halálos vonatbaleset Mindszentnél - többen meghaltak

Halálos vonatbaleset Mindszentnél – többen meghaltak

Helyszíni információk szerint heten vesztették életüket a ma reggeli balesteben – írja a delmagyar.hu.

Vonat elé hajtott egy kistehergépkocsi Mindszentnél. A baleset következtében többen megsérültek és többen meghaltak – olvasható a police.hu-n

Kép: Police.hu

A baleset 2022. április 5-én valamivel 7 óra előtt történt Mindszent belterületén, a Déli utcai vasúti átjáróban. Egy kistehergépkocsi a sínekre hajtott, ahol a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal ütközött. A vonat az ütközés erejétől kisiklott. A balesetben többen megsérültek és többen a helyszínen meghaltak.

A vonat kedd reggel 5.34-kor indult Kiskunfélegyházáról Hódmezővásárhelyre, ám Mindszentnél összeütközött egy kisteherautóval – a motorkocsi kisiklott és felborult – írja a MÁV. Az információk szerint 22 utas volt a vonaton, közülük ketten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek.

Az Index beszámolója szerint a fénysorompó jól működött, a teherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a vonat elé,

A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták. A forgalmat a környező utcákra irányítják.

A helyszínelés befejezése után az oldalára borult motorkocsit vasúti daruval emelik a sínekre, amelyet követően állítják helyre a sérült pályát. A munkálatok miatt ezen a szakaszon várhatóan szerda reggelig szünetel a vasúti forgalom.