2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Belföld Halálos fenyegetéseket kap a börtönben a Telepy-utcai késelő

Halálos fenyegetéseket kap a börtönben a Telepy-utcai késelő

A Venyige utcai bv-intézetben történtek miatt a férfi védője bejelentést tett, elmondása szerint el is indult a vizsgálat.

„Ha lesz séta, meg leszel szurkálva” – idézte fel a Blikknek dr. Enzsöl Péter ügyvéd a védencét, K. Antalt érő fenyegetést. K. Antalt bűnsegédként tartják felelősnek a tavaly év elején történt Telepy utcai gyilkosság ügyében, amikor is a vita hevében B. József leszúrta M. Csabát, akit Antal megrugdosott. Mint megírtuk, a megölt 19 éves fiatalember utolsó erejével az édesanyjának kiabált.

A tragédia előzményéről az áldozat anyja azt mondta, nem is Csabát, hanem a testvérét akarták megkeresni B. Józsefék, mivel az előző nap összevesztek a benzinkúton. „Sajnos, a másik fiam ezt nem mondta el nekünk, így Csabikám nem készülhetett fel a támadásra.” Az asszony hangsúlyozta akkori nyilatkozataiban azt is, hogy nem szeretnének vérbosszút. Ezt azért is szögezte le, mert ezzel támadták a családjukat.

A halálos késelés óta mát egy év már telt el, de a családok közötti konfliktus nem csillapodott. – Védencem édesanyja sírva számolt be arról, hogy mennyire aggódik a fia miatt. K. Antal elmondta, hogy kedden fenyegette meg őt, a vele egy szintre került új fogvatartott. A történtekről bejelentést tettem a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetnek, amelytől azonnali vizsgálatot kértem, illetve azt, hogy haladéktalanul gondoskodjanak ügyfelem biztonságos, elkülönített elhelyezéséről – közölte dr. Enzsöl Péter.

Hozzátette: már értesítették is, hogy elindult a vizsgálat. – Ami azt jelenti, hogy komolyan veszik a fenyegetést, ami a bv érdeke is. Egyébként a fenyegetőző férfi ellen a vizsgálat alapján büntetőeljárás is indulhat, valamint más zárkába helyezhetik el, hogy elkülönítsék őket egymástól.