2024.02.25
Mátyás
Kezdőlap Belföld Halálos áramütés érte a sofőrt, amikor a plató hozzáért az elektromos vezetékhez

Halálos áramütés érte a sofőrt, amikor a plató hozzáért az elektromos vezetékhez

Áramütés következtében veszítette életét egy férfi Kecskemétnél: az általa vezetett gépjármű platója véletlenül hozzáért a magasfeszültségű vezetékhez.

Ahogy arról a Blikk is beszámolt, csütörtökön 17 óra előtt egy nyergesvontatól haladt a telephelye felől az 5-ös út irányába. A sofőr véletlenül felemelve hagyta járműve platóját, ami hozzáért a nagyfeszültségű vezetékhez.

Amikor a férfi kiszállt a kocsiból, megérintette a platót, így megrázta őt a több mint tízezer volt. Esélye sem volt, hogy túlélje, hiába értek ki az életmentők néhány perc alatt.

Árvay Tivadar, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára elmondta: ha a férfi a vezetőfülkében marad és onnan hív segítséget, túlélte volna az esetet.

Megszületett az a rossz döntés, hogy kilépett a fülkéből és valamilyen módon zárult az áramkör, ami miatt halálos áramütést szenvedett – mondta a Tényeknek.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a 76 éves sofőr miért nem engedte vissza a platót. Árvay Tivadar szerint legalább a tükörből látnia kellett volna, hogy valami nincs rendben.