2022.06.25
Vilmos
Kezdőlap Belföld Gyalogolnia kellett, ezért megverte az apját

Gyalogolnia kellett, ezért megverte az apját

A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki azért verte meg apját, mert gyalog kellett hazamennie a szomszéd faluból.

A vád szerint a negyvenes éveiben járó vádlott 2021 novemberében az apjával és két másik férfival a szomszédos településre tartott, mivel a sértett egy munkát szeretett volna felmérni. A társaság a faluba gépkocsival érkezett, ám a férfi előbb akart visszaindulni, mint ahogy apja végzett volna, ezért gyalog indult el hazafelé.

A sértett dolga végeztével úgy tért vissza lakóhelyére, hogy a fiát útközben nem kereste, valamint az autójukba se vették fel. A vádlott a gyaloglás végén először a falusi sörözőbe ment, ahol észrevette az ekkora már a kerthelyiségben ülő apját. A férfi annyira dühös lett, amiért az apja hazafelé meg sem próbálta felvenni, hogy egyből nekiesett annak: lerántotta a székről, majd fél percen keresztül többször megütötte és megrúgta. Ennek következtében az apának nyolc napon túl gyógyuló, bordatöréssel járó sérülése keletkezett.

Az ügyészség a tettét megbánó, büntetlen előéletű férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés és a próbaidő tartamára pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt, illetve arra – külön magatartási szabályként –, az a sértettől tartsa távol magát.