KezdőlapCímlap1200 milliárdot zuhant a Coca-Cola árfolyama Ronaldo miatt

1200 milliárdot zuhant a Coca-Cola árfolyama Ronaldo miatt

A portugál sztárfocista a magyar válogatott elleni Eb-meccs előtt jelezte grimaszolva, hogy ő inkább vizet iszik.

Emlékezetes jelenetet szült a Magyarország-Portugália Európa-bajnoki meccset megelőző hétfői sajtótájékoztató: közvetlenül a kezdés előtt Cristiano Ronaldo méla undorral az arcán elpakolta az elé készített két üveg Coca-Colát a kamerák elől, majd a magasba emelte az ásványvizes üvegét, és még bele is mondta a mikrofonba, hogy ő inkább vizet iszik, nem kólát.

Az egészséges életmód propagálása sokba került az üdítőgyárnak: a jelenet után majdnem azonnal 1,6 százalékos eséssel 56,10 dollárról 55,22-re csökkent a Coca-Cola részvények ára, a Coca-Cola piaci értéke pedig 242 milliárd dollárról 238 milliárdosra esett – nem kevesebb, mint 4 milliárd dollárnyi a zuhanás.

A Coca-Cola a 2020-as Európa-bajnokság hivatalos szponzora. Ronaldo húzására annyit reagáltak, hogy mindenkinek más az ízlése és a szükséglete, és mindenki nyugodtan azt ihat, amit akar.

Cristiano Ronaldónak majdnem 300 millió követője van Instagramon, hogy mekkora sport- és popkulturális ikon, azt magyarázni nem kell, ahogy azt sem, hogy mindezek miatt mekkora befolyása van a tetteinek, szavainak. Persze feltehetőleg nem akart ő rosszat a Coca-Colának, egyszerűen tényleg csak egészségesen akar élni.

Indirekt/mfor.hu