2021.07.28
Szabolcs
Kezdőlap Belföld Futás árnyékba: ma égeti fog a nap

Futás árnyékba: ma égeti fog a nap

Nem hoz meglepetést a csütörtöki időjárás sem, továbbra is marad a harminc fok feletti hőmérséklet és a tökéletes standidő.

Csütörtökön a sok napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek az égen, ám csak Nyíregyháza, Debrecen, Békéscsaba és Szeged közelében fordulhat elő egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. A zivatarok miatt Békés megyére elsőfokú riasztást is kiadtak. Az északi, északkeleti szél délután a Dunától keletre megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29-33 fok között alakul. Késő estére jellemzően 19-23 fok közé hűl le a levegő.

Időjárás-előrejelzés a hét további részére:

Pénteken napos idő várható fátyol-, illetve gomolyfelhőkkel, csapadék nem valószínű. A délkeleti, keleti szél inkább csak a Kisalföldön élénkülhet meg. Délután 31-35 fokig melegszik fel a levegő. A hőség miatt a fél országra elsőfokú riasztás van érvényben.

Szombaton többnyire napos időre, kevés gomolyfelhőre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Az északkeleti, keleti szél néhol időnként megélénkül. Hajnalban 13-21, délután 31-35 fok várható. A kánikula miatt – péntekhez hasonlóan – szombatra is elsőfokú riasztást adtak ki, ám nem csak a fél országra, hanem minden megyére.

Vasárnap sok lesz a napsütés, de már több gomolyfelhő képződhet. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. A keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül. A hajnali 14-22 fokról 30-35 fok közé emelkedik a hőmérséklet. A brutális hőség a hét utolsó napján is velünk lesz, így minden megyére elsőfokú riasztás van érvényben.

A gyenge vagy mérsékelt északkeleti szél reggel, kora délelőtt a Balaton középső és nyugati medencéjében megélénkül, ennek ellenére napos idő várható mérsékelt nappali gomolyfelhő képződéssel. Csapadék nem lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30-31 fok körül alakul. Késő estére 22 fok közelébe süllyed a hőmérséklet. A Balaton Siófoknál 21.5, a Velencei-tó Agárdnál 22 fokos.