KezdőlapBelföldFolytatódik a hideg, esős idő

Folytatódik a hideg, esős idő

Pénteken napos idő várható gomolyfelhő-képződéssel és északnyugat felől növekvő fátyolfelhőzettel, amely délutántól az Észak-Dunántúlon már vastagszik is. Helyenként alakulhat ki zápor, északnyugaton esetleg zivatar is lehet.

A nyugatias szelet az északi megyékben kísérhetik élénk – erős záporok, zivatarok környékén esetleg viharos – lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11-16 fok között alakul. Késő estére 3-10 fok közé hűl le a levegő.

Előrejelzés a főváros térségére péntek éjfélig – A gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, kicsi a csapadék esélye. A nyugati szelet olykor élénk lökések kísérik.

Elsősorban az északnyugati területeken nyílhat némi esély zivatarok kialakulására. A záporos gócok környezetében jégdara és apró szemű jég is előfordulhat. Győr-Moson-Sopron vármegyére kiadták a figyelmeztetést is – írja a HungaroMet.

Szombaton nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, hosszabb napos időszakokra főleg keleten, délkeleten számíthatunk. Elszórtan valószínű eső, zápor, néhol zivatar, a Tiszántúlon a legkisebb a csapadék esélye. Az északira, északnyugatira forduló szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11-17 fok között várható.

Vasárnap jobbára közepesen, illetve erősen felhős időre van kilátás. Szórványosan előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar, nagyobb eséllyel a középső és a déli országrészben. Sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. Hajnalban -2, +7, délután a Dunántúlon 8-13, máshol 13-18 fokot olvashatnak le a hőmérőkről.

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, majd a nap második felében felszakadozik, gomolyosodik a felhőzet. Szórványosan eleredhet az eső, záporeső. Helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél. Hajnalban általában 1-6 fok várható, de a szélcsendes részeken -3, 0 fokot is mérhetnek. A délutáni órákban 8-16 fok valószínű, nyugaton, délnyugaton lesz a hidegebb, keleten, északkeleten az enyhébb idő.