2024.02.25
Mátyás
Kezdőlap Belföld Folytatódik a bíróságon Berki Krisztián büntetőfékezéses ügye

Folytatódik a bíróságon Berki Krisztián büntetőfékezéses ügye

Az ügyész két év hat hónapot kért rá közúti veszélyeztetésért, a celeb mindent tagad, nem tartja magát bűnösnek.

Kétszeri halasztás után június 4-én tartották meg az első tárgyalást Berki Krisztián korábbi büntetőfékezési ügyében. Az üzletember 2018-ban fékezett le szabálytalanul egy busz előtt, amiben 2 és félmillió, a híresség gépkocsijában pedig 14 millió forintos kár keletkezett. Berkit közúti veszélyeztetéssel vádolják, legutóbbi tárgyalásán tagadott, a bíró kérdésére azt válaszolta, nem tartja magát bűnösnek. Az ügyész ekkor két év hat hónapot kért.

Hétfő délelőtt került sor a celeb második tárgyalására az ügyben, ami Berki Krisztián megszólalásával kezdődött. Újra elmondta, hogy az eset napján Szlovákiából tartott haza. Állítása szerint nem volt szabálytalan az előzése, azért próbálta lehagyni a buszt, mert úgy érezte „a sofőr nem szimpatizál vele”. Az előzése közben a buszsofőr balra rántotta a kormányt, ekkor dudáltak is egymásra. Miután kikerülte a buszt, a felesége szólt neki, hogy megérkeztek a célhoz, ekkor visszasorolt, és lassítani kezdett. Azt mondja, azért állt meg, mert látta, hogy zárva a lakópark kapuja, szerinte a busz pedig lassítás nélkül belehajtott az autójába.

Berki állítja, hogy nem látta az előzni tilos táblát és a záróvonalat. Önmagát gyakorlott sofőrnek tartja, és már többször is előzött ezen az útszakaszon, most is a szaggatott vonalnál kezdte a manővert. Becslése szerint maximum 25 százalékkal lépte túl a megengedett sebességet. Amikor megállt, hogy beforduljon a lakóparkba, szerinte a busz még messze volt, nem is látta a visszapillantóban.

Indirekt/index.hu