2023.12.09
Natália
Kezdőlap Belföld Figyelmeztetést adtak ki az egész országra az erős szél és esőzés miatt

Figyelmeztetést adtak ki az egész országra az erős szél és esőzés miatt

Pénteken is marad a tavaszias hőmérséklet, ám a napsütést helyenként zápor és zivatar válthatja fel a délutáni órákban, amelyekhez később erős széllökések is társulhatnak.

Az ország nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, ugyanakkor az északkeleti megyékben késő délutánig még sok lesz a felhő. Az eső kora délutánra a keleti határvidéken is megszűnik, majd délután, estefelé kevés helyen zápor, az északnyugati és délkeleti tájakon egy-egy zivatar sem kizárt. A délnyugatira forduló szél élénk, a Dél-Dunántúlon és az Alföld délkeleti részein erős lesz, délnyugaton viharos lökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet általában 12-18 fok között valószínű, de északkeleten több fokkal hűvösebb lesz. Késő estére 4-11 fok közé hűl le a levegő.

Délután, este az Észak-Dunántúlon, leginkább az északnyugati, északi határ közelében, illetve késő este az ország délkeleti határvidékén kissé labilizálódik a légkör. A záporok mellett egy-egy zivatar is kialakulhat – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.