2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Belföld Féltékenységből verte agyon gyerekkori barátját egy férfi Putnokon

Féltékenységből verte agyon gyerekkori barátját egy férfi Putnokon

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt a putnoki emberölés letartóztatásban lévő, 22 éves gyanúsítottja és annak 37 éves barátnője ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt – tájékoztatta az MTI-t a főügyészség kedden.

A vádirat szerint a nő egy másik férfi lakásában élt Putnokon, akivel gyerekkori barátság kötötte össze. Emiatt többször is voltak féltékenységi viták a vádlottak között. Egy 2021. november végi napon a házigazda férfi és a két vádlott – egy másik férfi és a nő – együtt italozott, majd mindhárman távoztak a lakásból.

A későbbi áldozat és a nő visszament a lakásba, ahol a késő éjszakai órákban a férfi vádlott ittasan megjelent, barátnőjét keresve. Amikor belépett a lakásba, “szexuális aktusra utaló helyzetben” találta a barátnőjét és a másik férfit, aki be is vallotta neki, hogy lefeküdt a nővel – írták.

A vádlott ekkor pofon ütötte barátnőjét, majd ütlegelni kezdte a másik férfit. A nő látta a bántalmazást, elszaladt a helyszínről, de senkit nem értesített a vészhelyzetről annak ellenére, hogy lehetősége volt segítséget kérni. A lakásban maradt vádlott többször ököllel megütötte gyermekkori barátja, egyben szerelmi vetélytársa fejét, majd a földre került férfit többször megrúgta, megtaposta, majd egy késsel is megsebezte.

A támadó a vérző áldozatot a padlón hagyva távozott a házból. Az áldozat a bántalmazás miatt olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette, halálakor az átlagost meghaladó testi és lelki gyötrelmet kellett elszenvednie – írja közleményében az ügyészség.

A közlemény szerint a férfi és a nő másnap visszament a lakáshoz, és jelentette a rendőrségen, hogy holtan találták ismerősüket.

Az ügyészség a vádlottak közül a letartóztatásban lévő, büntetett előéletű férfire életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől való eltiltást kért, a büntetlen előéletű nőre pedig felfüggesztett fogházbüntetést.