KezdőlapBelföldFélmilliós nyomravezetői jutalom jár annak, aki segít elkapni ezt a rablót

Félmilliós nyomravezetői jutalom jár annak, aki segít elkapni ezt a rablót

A kőbányai rendőrök keresik a felvételen látható férfit, aki erőszakkal vette el áldozata elektromos rollerét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága 01100/2392/2021. bűnügyi számon rablás bűntett miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2021. november 1-jén 13 óra 50 perc körül a X. kerület, Üllői úton a sértettet az elektromos rolleréről lelökte és a járművel elhajtott.

A feltételezett elkövetőről felvétel készült.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva Budapest rendőrfőkapitánya bruttó 500.000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a kellő intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Budapesti Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.