2022.09.30
Jeromos
Kezdőlap Belföld Fegyvert fogott a főnökére a győri férfi, így akart szabadságot kicsikarni

Fegyvert fogott a főnökére a győri férfi, így akart szabadságot kicsikarni

A győri férfi ideges lett, amiért nem mehetett el szabadságra, ezért fegyverrel riogatta meg munkahelyi főnökét.

A 45 éves férfi ideges lett, mert nem kapta meg egyből a kért szabadságát, ezért másnap lőfegyverrel ment dolgozni, és a főnökét fenyegette. A vádirat szerint a gyanúsított négy éve dolgozott győri munkahelyén, ahol többször volt már problémája a szabadság kiadásával.

2022 márciusában is jelezte a főnökének, hogy áprilisban egy hét szabadságra szeretne menni. Közvetlen munkahelyi vezetője erre azt válaszolta, hogy később visszatérnek a kérdésre, mert más is kért szabadságot, és meg kell szervezni a munkát.

Az elkövető másnap késve jelent meg a munkahelyén, és az irodában lévő munkatársa előtt elővette a ruházatában magával vitt, engedély nélkül tartott forgótáras pisztolyt, és azt mondta, azzal fogja lelőni a főnökét. Végül a kollégája rábeszélésére átadta a pisztolyt és távozott az irodából.

Az eljárás során lefoglalt pisztolyról az igazságügyi fegyverszekértő megállapította, hogy működőképes lőfegyvernek tekintendő, tartásához engedély szükséges.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleményéből kiderült, hogy a férfinak még aznap megszűnt a munkaviszonya. A Győri Járási Ügyészség a terhelt ellen lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat, akár nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.