2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Belföld Ezzel a videóval buzdítja Orbán Viktor a szülőkat arra, hogy oltassák be...

Ezzel a videóval buzdítja Orbán Viktor a szülőkat arra, hogy oltassák be a gyereküket

Újabb szakaszába lépett a múlt héten bejelentett oltási akcióhét. Orbán Viktor pénteken jelentette be, hogy december 20. után zöld utat kap az 5-11 éves korosztály oltása is. Az első kampányvideó szombaton érkezett meg, amit a miniszterelnök közösségi oldalán osztott meg.

Orbán Viktor a szokásos pénteki interjújában jelentette be az állami rádióban, hogy december 20-án megérkezik az első szállítmány, 130 ezer adag az 5-11 éveseknél bevethető vakcinából. Világszerte csak nagyon hosszú idő után dőlt el, hogy az 5-11 évesek olthatóak-e.

A Pfizer az első, amelyet elkezdtek gyermekeknél alkalmazni, végül az Orbán-kormány is úgy döntött, hogy itthon is lehetővé teszi a kisebb korosztály Pfizerrel való oltását. Ehhez egy szülőket támogató kampányfilmet is készítettek, amit a kormányfő szombaton osztott meg Facebook-oldalán:

A kormány hónapokkal ezelőtt elkezdte előkészíteni a terepet a fiatalabbak oltásához. Míg májusban a magyar kormány nem kért az uniós vakcinabeszerzésből, az Euronews értesülései szerint azóta már szeptemberben felvették a kapcsolatot Brüsszellel, hogy mégis hozzájuthassanak a Pfizer oltóanyagához, ennek legfőbb oka az 5-11 évesek oltása lehetett.

Indirekt/Blikk