2023.02.08
Aranka
Kezdőlap Belföld Ezt üzente Donald Trump a magyar embereknek

Ezt üzente Donald Trump a magyar embereknek

Donald Trump a magyar embereknek üzent a március 15-i Nemzeti Ünnep alkalmából. Az USA korábbi elnöke teljes támogatásáról biztosította Orbán Viktor miniszterelnököt a közelgő választások kapcsán.

Köztudott, hogy Orbán Viktor és Donald Trump hosszú évek óta jó barátságot ápolnak egymással. 2016-ban a magyar miniszterelnök az elsők között gratulált az amerikai milliárdosnak a választásokon való győzelméhez, 2019-ben pedig személyesen is találkoztak. 2021 augusztusában pedig a Fidesz első embere egy Trumptól kapott baráti magánlevél tartalmát is megosztotta a nyilvánossággal.

Úgy látszik, hogy a két politikus közötti barátság továbbra is töretlen, mert Trump a március 15-i Nemzeti Ünnep alkalmából küldött üzenetében ismét nagyon szép szavakkal illette Magyarország miniszterelnökét.

Látva mindazt, ami Oroszország és Ukrajna között zajlik, a sok egyéb mellett, most a nagyszerű és csodálatos magyar embereknek minden eddiginél nagyobb szüksége van Orbán Viktor miniszterelnök erős vezetésére. Ő kemény, okos és szereti az országát. A közelgő április választások kapcsán már most maradéktalan és teljes támogatásomról biztosítom- írta üzenetében Trump, amit Szijjártó Péter külügyminiszter osztott meg a Facebook oldalán.