2024.03.01
Albin
Kezdőlap Belföld Ezért tilos a látogatás a Szent Margit Kórházban

Ezért tilos a látogatás a Szent Margit Kórházban

A betegek közötti több koronavírusos eset miatt rendeltek el hétfőtől látogatási tilalmat a Szent Margit Kórházban.

Hétfő óta tilos a látogatás a Szent Margit Kórház ápolási-krónikus és kardiológiai osztályán.

„Tájékoztatjuk a Tisztelt hozzátartozókat, hogy a Szent Margit Kórház Ápolási-Krónikus és Kardiológiai Osztályán 2022.07.04-től járványügyi okok miatt, a betegeink védelme érdekében meghatározatlan ideig tartó látogatási tilalom lépett életbe” – olvasható a Szent Margit Kórház oldalán.

Hogy milyen járványügyi okok miatt rendelték el a tilalmat, arra nem tért ki a tájékoztatás, ám lapunk megkeresésére azt a választ adták, hogy a betegek közötti több pozitív koronavírus-eredmény miatt volt szükség a tilalomra.

„A Szent Margit Kórház két osztályán, az Ápolási-Krónikus, illetve a Kardiológiai Osztályon – az influenzaszerű tünetek miatt – SARS-CoV-2 (koronavírus) szűrésre került sor. A betegek között több pozitív eredmény született, ezért rendeltünk el az érintett osztályokon látogatási tilalmat a betegeink és a dolgozóink védelmében. A tünetes betegek minden esetben áthelyezésre kerültek intézményünk COVID részlegére. A látogatási tilalom feloldására az érvényben lévő eljárásrendben foglaltak szerint kerülhet sor” – áll a szerkesztőségünknek megküldött válaszukban.