2023.12.08
Mária
Kezdőlap Belföld Borzalom: nyolcméteres fa dőlt egy férfire

Borzalom: nyolcméteres fa dőlt egy férfire

Hosszúpályi polgármestere, Zara András azt mondta, a fa nem volt olyan rossz állapotban, hogy a vihar tövestől kicsavarhassa.

Egy 60 év körüli férfi halt meg kedden, amikor rádőlt egy nyolcméteres fa Hosszúpályiban. Az áldozat – akit a helyiek közül mindenki ismert – egy padon ült, amikor a fát tövestől kicsavarta a viharos erejű szél.

„Esetkocsit és mentőhelikoptert riasztottunk a helyszínre, ahol a baleset történt. Egy 60 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem lehetett megmenteni, a helyszínen meghalt” – mondta Ménes Dávid állomásvezető mentőtiszt.

A fa olyan erővel csapódott a férfira, hogy még a padot is kettévágta. A mentők helikoptert is küldtek érte, de sajnos már hiába. A település polgármestere az RTL Híradónak azt mondta, a fa egészséges volt, mégis tövestől csavarta ki a hatalmas szél.

„Tegnap délután Hosszúpályiban, a Földvári utcában egy nyolcméteres fát döntött ki. A fa egy padon ülő emberre borult. A létavértesi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a kidőlt fát” – mondta Bányay Judit, a hajdú-bihari katasztrófavédelem sajtóügyeletese.

Hosszúpályi polgármestere, Zara András hozzátette: egy közeli benzinkúton tankoló férfi vette észre, hogy egy férfi ül a padon, akire rádőlt a fa. Többen próbáltak segíteni, de meg sem tudták mozdítani a fát.

„Ez a fa egy körülbelül egy 15 éve ültetett sorfának az egyik fája volt. A szélvihar több fát is kidöntött a településen.”

A szerencsétlenül járt férfit mindenki ismerte a településen, polgárőr volt. Valószínűleg elaludhatott, ezért nem észlelte időben a bajt.