2021.09.18
Diána
Kezdőlap Belföld Ez ciki: Hosszú Katinkától aranyat vártunk, de csak ötödik lett 400 vegyesen

Ez ciki: Hosszú Katinkától aranyat vártunk, de csak ötödik lett 400 vegyesen

Verrasztó Dávid a negyedik, Hosszú Katinka az ötödik, míg Mihályvári-Farkas Viktória a hatodik lett 400 méter vegyesen, a magyar érdekeltségű döntőkben, így az úszóink a második nap után érem nélkül maradtak.

A címvédő Hosszú Katinka az ötödik, Mihályvári-Farkas Viktória pedig a hatodik helyen végzett vasárnap női 400 méter vegyesúszásban a tokiói olimpián. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú nagyszerűen kezdett, ötven méter után még az első volt, de a táv nagy részében is dobogós helyen haladt, az utolsó 150 méteren azonban visszaesett és 4:35.98 perccel ötödikként csapott célba.

A mindössze 17 éves Mihályvári-Farkas 4:37.75-tel végzett pontszerző helyen karrierje első olimpiáján. Az aranyérmet a japán Ohasi Jui nyerte meg 4:32.08 perces idővel

Verrasztó Dávid negyedik lett vasárnap 400 méter vegyesúszásban a tokiói olimpián. A 32 éves versenyző pillangón gyengén kezdett, utolsóként fordult a hátra, de ott megkezdte a felzárkózást, a mellet már ötödikként kezdte.

Az utolsó 100 méteren, gyorson óriási verseny alakult ki a dobogós helyekért az amerikai Chase Kalisz mögött, azonban az FTC versenyzője, aki a harmadik helyen is haladt, kissé elfáradt, így 4:10.59 perces idővel negyedikként csapott a célba.

„Jó úszás volt, egyszer a szerencse mellém állhatott volna – mondta mondta a 4. helyen végző Verrasztó Dávid az M4 Sportnak. – Azért boldog vagyok. Sokszor nem volt szerencsém, sokszor kellett felállnom a padlóról, és volt, amikor döntőbe sem sikerült bejutnom, de most nem lehetek csalódott. Ez az idő máskor érmet ért, de legalább nem a szégyengéppel megyek haza. Meglátjuk, hogyan tovább, de nyugodtan alszom a következő 70 évben.”

Indirekt/Blikk