2022.01.23
Rajmund, Zelma
Kezdőlap Belföld Eszméletlenre vertek egy 12 éves fiút - az iskola szerint más történt

Eszméletlenre vertek egy 12 éves fiút – az iskola szerint más történt

Megvertek egy 12 éves lepsényi kisfiút, aki emiatt kórházba került.

A kisfiú törvényes gyámja, egyben nagymamája kereste meg a feol.hu-t, majd beszámolt a szörnyű történésekről: szerda délután a Fekete István Általános Iskola és AMI területén zajlott összetűzés miatt kórházba került Nikolics Martin, hatodik osztályos tanuló.

Az asszony a lapnak elmondta: szerda délután 14 órakor az unokája visszaindult az iskolába ebédelni, ahol négy bukott, idősebb iskolatársa nekiesett az intézmény ebédlőjében. Miután a kisebb testvérei hazasegítették, a családjának elmesélte a történteket, miszerint ütötték és rugdosták. A kisfiú alig volt már magánál, a gyerekek pedig csak akkor hagyták abba az ütlegelést, amikor a konyhában dolgozó hölgy megfenyegette őket azzal, hogy szól az igazgatónak.

A nagymama Polgárdiba vitte a gyereket az ügyeletre, onnan irányították át a siófoki kórházba, ahol a kisfiúra nyakmerevítő került, illetve két éjszakára bent tartották.

Az asszony szerint hasonló már korábban is előfordult, legutóbb ugyanez a társaság fejbe rúgta a fiút. Akkor is és most is jelezte a történteket az iskola vezetőségének, ám a sajnálatnyilvánításon kívül az intézmény nem tett mást. A nagymama a rendőrségen is feljelentést tett.

A feol.hu megkereste Török Szabolcsot, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatóját, aki elmondta, az intézmény teljesen mást állít. Az iskola szerint a tanulószoba idején 4 felső tagozatos diák között szóváltás alakult ki, majd az udvaron megdobálták egymást almával. Az épületbe visszatérőben az egyik lakásotthonban élő diák adott egy pofont Martinnak, de a pedagógusok jelen voltak és közbeavatkoztak, a helyzet nem fajult el, a sértett gyermeken pedig nem láttak sérülésekre utaló nyomokat. Orvosi beavatkozásra nem volt szükség, mivel a gyermek nem panaszkodott, hanem írta tovább a házi feladatát.

Szerintük a nagymama családorvoshoz vitte a gyermeket, aki nem állapított meg sérülést, majd az asszony a gyermeket a siófoki kórházi ügyeletre is elvitte. Eddig sem az intézmény, sem a tankerületi központ nem kapott hivatalos értesítést az orvosoktól vagy a nevelőtől.

Indirekt/Blikk