2023.03.25
Irén, Írisz
Kezdőlap Belföld Esővel indult a mai nap, de brutális hőségbe csap át

Esővel indult a mai nap, de brutális hőségbe csap át

Végre megérkezett az idei igaz nyár, a mai időjárás-előrejelzés szerint azonban még nem feltétlenül kedvez a szabadidős tevékenységeknek.

Mai időjárás: a hajnali órákban képződött zivatarok délelőttre lecsengenek, ezt követően azonban a sok napsütés mellett ismét gomolyfelhők képződnek, melyekből délután elsősorban az ország középső harmadában, főként Budapest, Kecskemét, Szekszárd és Szolnok térségében újabb záporok, zivatarok várhatóak.

Az északi, északkeleti szél napközben sokfelé megélénkül, zivatarok térségében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet kora délután 25 és 30, késő este 15 és 21 fok között alakul.

Holnapi időjárás: a sok napsütés mellett hol erőteljesebb, hol gyengébb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, elszórtan valószínű zápor, zivatar – nagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati részén és egészen északkeleten. Az északi szelet nagy területen élénk, néhol erős lökések kísérik. Délutánra 24 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton napos idő várható fátyolfelhőkkel, majd délutántól erősödő gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Napközben elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, majd késő estétől északnyugat felől egyre többfelé. Az északnyugati szelet nagy területen élénk, zivatar térségében erős vagy viharos lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 11 és 18, a maximum-hőmérséklet 25 és 30 fok között várható.

Vasárnap éjszaka frontális felhőzet vonul át felettünk több helyre záport, zivatar hozva, majd mögötte kiderül az ég, és napközben már napos időre van kilátás gomolyfelhőkkel, helyenként futó záporral. Az északnyugati szelet erős, elsősorban a Dunántúlon nagy területen viharos lökések kísérik. Hajnalban 12, 19, a délutáni órákban 20, 25 fokot mérhetünk.